COMUNICAT DE PRESĂ

 

Ziua Internaţională de Luptă împotriva Abuzului şi

Traficului Ilicit de Droguri – 26 iunie 2017

 

 

Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu celebrează în data de 26 iunie 2017, Ziua Mondială de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri şi organizează, în perioada 26 iunie – 21 iulie 2017, Campania IEC cu sloganul “ În primul rând, ASCULTĂ ” şi mesajul-cheie “ Să îi asculţi pe copii şi tineri este primul pas pentru a-i ajuta să crească sănătoşi şi în siguranţă”.

 

Campania “În primul rând, ASCULTĂ” este o iniţiativă de creştere, pe baze ştiinţifice, a sprijinului pentru prevenirea consumului de droguri, fiind astfel o investiţie efectivă în bunăstarea copiilor şi tinerilor, a familiilor şi a comunităţilor din care fac parte aceştia.

 

Acţiunile de Informare-Educare-Comunicare vor sublinia importanţa unei atitudini vigilente şi responsabile din partea adulţilor: părinţi, educatori, personal din serviciile preventive, decidenţi, şi vor încuraja copiii şi tinerii din comunităţile noastre să stea departe de droguri.

 

Drogurile ilegale ameninţă sănătatea şi bunăstarea oamenilor.

La nivel mondial, 200.000 de oameni mor în fiecare an din cauza supradozelor.

Drogurile nu afectează doar consumatorii; acestea provoacă familiilor şi celor dragi, dificultăţi enorme şi suferinţă.

Tulburările cauzate de consumul de droguri subminează relaţiile cu persoanele apropiate, deteriorează viaţa familială şi pot ruina oportunităţile copiilor si tinerilor de educaţie şi angajare. Impactul acestora se resimte în comunităţi, sistemele de justiţie penală şi în întreaga societate.

 

Cu ocazia Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri, este important să ne amintim că, tulburările cauzate de consumului de droguri pot fi prevenite si tratate.

 

Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică asigură finanţarea, coordonarea, analiza şi monitorizarea activităţilor campaniei.

 

Toată lumea trebuie să se implice, pentru a proteja copiii şi tinerii de substanţele periculoase. Pentru succesul acestei campanii, contăm pe sprijinul dumneavoastră!

 

 

Director Executiv,

                                                           Jr.Magdalena Marcut