COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Luna Națională de Prevenire a Cancerului

– februarie 2018 –

 

 

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Giurgiu celebrează în februarie 2018 – ”Luna Națională de prevenire a cancerului”.

 

Scopul campaniei Luna Națională de prevenire a cancerului 2018 este de a reduce numărul de decese care pot fi prevenite în fiecare an, prin creșterea gradului de conștientizare în rândul publicului larg și prin impulsionarea autorităților de a lua măsuri suplimentare împotriva cancerului.

 

Sub sloganul ”Noi Putem. Eu Pot.”, Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului explorează acțiuni pe care putem să le întreprindem pentru a salva vieți, pentru a atinge echitate în îngrijirea cancerului și pentru a face o prioritate din lupta împotriva cancerului.

Așa cum cancerul afectează pe toată lumea în moduri diferite, fiecare avem puterea de a lua măsuri pentru a reduce impactul bolii asupra persoanelor, familiilor și comunităților.

Scopul Campaniei este “Acces universal mai bun la tratament pentru copiii și adolescenții cu cancer”. Mesajul-cheie este “Copiii merită ce este mai BUN!”.

În România, Campania “Luna Națională de Prevenire a Cancerului” este coordonată de Ministerul Sănătăţii prin Institutul Naţional de Sănătate Publică.

 

Împreună pentru un viitor mai bun.

Să facem mai mult. Să ne pese mai mult.

 DIRECTORT EXECUTIV,

JR.MAGDALENA MARCUT